Maaltijd In Een Pot: Tortellini Soep


In de bijna twintig jaar dat ik recepten op deze site heb gedeeld, denk ik dat ik nog nooit een maaltijd in een pot heb gepost. Ik heb het over de potmaaltijden in “gewoon water toevoegen”. Het soort dat je in de voorraadkast kunt bewaren, cadeau kunt doen aan vrienden of mee kunt nemen voor een roadtrip of kampeertrip. Ik heb het daarentegen niet over groene salades in een pot, of burrito in een pot, of dat soort maaltijden. Ik wil het gewoon verduidelijken. Ik hou van een maaltijd in een pot waarin gekookt kan worden een pan en heeft alleen water nodig en misschien een blikje van iets (tomaten, of kokosmelk, enz.) om geweldig te zijn.


Ik maak er een reeks van wanneer we gaan kamperen of onze reisaanhanger meenemen. We hebben veel herfst/winter kustkamperen gedaan en een gezellige soep of stoofpot is altijd een schot in de roos. We waren bij mooi Staatspark Crystal Cove voor een paar dagen vorige week en moest de trailer in de ergste regen- en windstorm aankoppelen om het hele jaar door de kust van Californiƫ te raken. Compleet lach/huil modderfeest. Zware stortregen. Zijwaarts regen. Dit was de perfecte stevige kom soep om ons te ontdooien.
Maaltijd in een pot Tortellini-soep in een grote witte pan

Maaltijd In Een Pot Tortellini Soep

Als je deze Curried Tomato Tortellini Soup hebt geprobeerd, herken je meteen de inspiratie. Dit is eigenlijk de “maaltijd in een pot” -versie van die soep. Het is een versterkende stoofpot op basis van linzen en tomaten bezaaid met dikke, zachte tortellini en verrijkt met een scala aan kruiden. Het is zo lekker en simpel, en bij deze versie combineer je de ingrediĆ«nten uit de pot met water en een blikje geplette tomaten. Er is letterlijk geen voorbereiding vereist voor deze versie als je eenmaal je pot hebt gebouwd. Ik heb het hieronder over bonusingrediĆ«nten, en ze zijn volledig optioneel, maar in plaats van de spinazie die in het recept zonder pot wordt gevraagd, voeg ik graag fijngehakte boerenkool of broccoliroosjes toe, of wat ik ook heb gehad om in een groene vegetarische component in deze versie.
Uitzicht vanaf Crystal Cove Camping

Maaltijd in een pot instructies

Dit is slechts een herinnering om aardig te zijn voor je toekomstige zelf. Zorg ervoor dat u alle instructies op de zijkant van uw pot of container opneemt. Je kunt een sticker, washi-tape, tag of Sharpie-marker gebruiken. Als je je eigen maaltijd in een pot ontwerpt (ik herwerk vaak favoriete recepten), probeer het dan zo eenvoudig mogelijk te houden. Dit betekent ingrediƫnten en instructies. Doe een eerste poging en pas het vervolgens aan totdat je een geweldig hoofdrecept hebt. Voor deze soep weet ik dat ik altijd een blik tomaten kan vinden (ik bewaar een paar blikken in de trailer), dus afgezien van de inhoud van de pot heb ik alleen dat en water nodig. De instructies passen op ƩƩn regel. Het is eigenlijk zo simpel als dit: laat de inhoud van de pot sudderen met 5 1/2 kopjes water en een blik tomaten van 14 oz.
Airstream-aanhangwagen vanaf de voorkant geparkeerd op het strand

Bonusingrediƫnten

Bij deze maaltijd-in-een-pot situaties kijk ik vaak naar de koelkast of koelbox voor een extra ingrediĆ«nt of twee. Ze zijn niet nodig, maar kunnen leuk zijn om te hebben. Kortom, beschouw het als bonuspunten voor het afronden van wat er in de pot zit met alle verse ingrediĆ«nten zoals boerenkool of broccoli die je bij de hand hebt. De helft van de tijd voor mij is het broccoli, of wat gehakte boerenkool. Gebruik wat je hebt, het is moeilijk om fout te gaan! Kool, asperges, maĆÆs, enz. Zoveel toevoegingen zouden hier werken.
Maaltijd in een Pot Tortellini Soep Recept Handgeschreven in Journal

Pro-tip! Goede kruiden en specerijen

Dit soort maaltijden in potten zijn sterk afhankelijk van droge specerijen, kruiden en dergelijke voor smaak en kruiden. Je wilt het beste en meest verse gebruiken dat je hebt. Het is het verschil tussen het gebruik van een currypasta en een currypoeder. Of het verschil tussen het gebruik van zoiets als sriracha-saus en gedroogde chilipepers en knoflook. Als je een aantal van deze potten gaat maken voor toekomstige maaltijden, ga je gang en start je je meest gebruikte kruiden, kruidenmelanges en gedroogde ingrediƫnten opnieuw op. Haal ze uit goede bronnen, bewaar ze op een donkere, koele plaats en zorg ervoor dat ze heerlijk geuren. Ik vermeld mijn favoriete leveranciers achterin al mijn boeken.
Maaltijd in een pot Tortellini-soep in weckpotten op aanrecht

Als je van dit soort maaltijd in een pot-recept houdt, laat het me dan weten. Ik heb de neiging om dit soort recepten voor mezelf te houden, deels omdat ik ze vaak haastig bij elkaar gooi. Maar ik maak altijd aantekeningen en maak aanpassingen, en ik heb er een behoorlijke verzameling van in mijn notitieboekjes. Graag meer delen als je wilt!

Als soepen jouw ding zijn, blader dan zeker door de archieven. Niemand houdt meer van een goede dan ik en er zijn tientallen geweldige soep recepten te hebben. Mis deze linzensoep niet, zo simpel tomatensoep, of dit ribollita.

MIJN NIEUWSBRIEF + EBOOK

doordeweekse express

Meld je aan voor mijn wekelijkse, advertentievrije nieuwsbrief, met recepten, inspiraties, wat ik lees / kijk / winkel.
(Je krijgt een link voor een gratis PDF e-book met 10 recepten)

doordeweekse express

creditSource link

Devegarevolutie.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart