Een alcoholvrije cocktail hoeft geen spelbreker te zijn. En er zijn steeds meer redenen om ervan te genieten boven hun dronken contrapunten. Als u bijvoorbeeld zwanger bent, als u probeert uw algehele gezondheid te verbeteren, als u een pauze neemt van alcohol of als u het gewoon beu bent om een ​​beetje suf wakker te worden.
Afsluiten met een drankje
Dat gezegd hebbende, is het een favoriet ritueel om aan het eind van de dag iets speciaals te drinken. Een soort feest en een manier om over te stappen van Te doen lijstmodus, in een meer ontspannen gemoedstoestand. Ik hoop dat deze wat drankvrije inspiratie zullen bieden. Speel met aqua frescas, struiken, kombuchas en verse fruitsiropen. Het kunnen allemaal leuke componenten zijn in drankjes van het type mocktail. Ik bewaar de componenten graag in mooie potten en karaffen, en serveer ze graag in mooi glaswerk. Genieten van!
1. Rose & Rabarber Soda – (QUITOKEETO)
Houd blozende roze rabarbersiroop bij de hand, en je bent slechts een plons verwijderd van een speciale frisdrank. Ik hou van dit voor brunches, het is de perfecte speciale alcoholvrije cocktail, en als je de siroop ernaast serveert, kan iedereen naar eigen smaak zoeten. Vind hier het recept.
2. Hibiscus, citroengras, basilicum en honing Zoete ijsthee – (Half Baked Harvest) Als er hibiscus wordt gebrouwen, drink ik het. Zeker als zoiets! Ik hou van de pittige zuurheid van deze bloem, en de ongelooflijke verzadiging van (anti-oxidanten-verpakte) kleur. Hibiscus, citroengras, limoen en basilicum, in één elektrische ijsthee. Vind hier het recept.
3. Bieten-Sumak Soda – (Gezond)
Als het gaat om het speciaal maken van een alcoholvrije cocktail, kan kleur veel van het zware werk doen. Kijk maar eens naar deze schoonheid. Vers bietensap wordt gecombineerd met een snelle siroop gemaakt van pittige sumak. Dan heb je een beetje spritz van sodawater en een stoot verse citroen. Hou dit voor de herfst. Vind hier het recept.
4. Zelfgemaakte Dragon Soda – (101 kookboeken)
Dit is wat je doet met alle overgebleven dragon die je in je koelkast vindt. Als je er takjes van trekt, is de geur alsof je in een wolk van anijs, venkel en groenachtig zwarte drop valt. Het is eenvoudig om er een siroop van te maken, goed gekoeld te bewaren en een prachtige frisdrank te maken. Bekijk hier het recept.
5. Ananas Kokoswater – (101 kookboeken)
Vers ananassap is een van de simpele geneugten van het leven. Geniet er zo van, verrijkt met vers gembersap en afgerond met kokoswater voor een geurige tropische opfrissing. Download hier het recept.
6. Mandarijn Rozemarijn Mocktail – (De vrolijke gedachte)
Kruiden-citroendranken zijn een zwakte, en ik ben dol op het onverwachte gebruik van mandarijnensap hier. De rozemarijnsiroop wordt apart gemaakt, wat fijn is omdat je gemakkelijk kunt zoeten naar smaak. Vind hier het recept.
7. Opfriscursus cranberry rozemarijn – (In de keuken van Sonnet)
de rozemarijn maakt deze opfrisser. Voeg het dit jaar toe aan je vakantierepertoire! Vind hier het recept.
8. Chai Bloesem – (Gezond)
Ik zou dit de hele dag kunnen drinken, elke dag. Misschien wel het meest levendige, verfrissende wat je kunt doen met chai-kruiden, limoensap en sodawater. Vind hier het recept.
9. Louisa Shafia’s tonic voor watermeloen, munt en ciderazijn – (Voedsel52)
Een mooie zomerse optie hier. En je kunt de meloen helemaal veranderen op basis van wat je bij de hand hebt. Vind hier het recept.
10. Witte Perzik Ahornsiroop – (QUITOKEETO)
Als perziken in het hoogseizoen zijn, maak dit dan. Vind hier het recept.
11. Cider, tijm en tonic mocktail – (Offbeat + Geïnspireerd)
De combinatie van cider en tonic hier, met een brug van tijm, is best briljant. Vind hier het recept.
creditSource link