Als je nog nooit zelfgemaakte pasta hebt gemaakt, is dit een groot bieten-versterkte versie van fettuccine. Verse pasta is een stuk minder tijdrovend dan je zou denken (echt waar!). Je kneedt het deeg met de hand en je snijdt het pastadeeg op twee manieren tot fettuccine-noedels – met de hand of met een pastamachine. De pastamachine is nauwkeuriger, maar er zit veel charme in handgesneden noedels – beide zijn speciaal.
Ik ben dol op deze fettuccine met bietensap, de bieten geven een mooie roze kleur en je kunt spelen met hoe bleek of verzadigd je noedels zijn door meer of minder bietensap toe te voegen. Je kunt natuurlijk ook andere vloeistoffen gebruiken, of gele (of oranje) bieten gebruiken. Als je succes hebt met deze noedels, gebruik het recept dan als startpunt voor andere smaken.
Een paar tips – beknibbel niet op de kneedtijd. Je wilt een zijdezacht deeg met een gelijkmatige textuur voordat je het inpakt en het dan een beetje laat rusten (en hydrateren).
Een detail om hier te benadrukken, ik roep op tot: griesmeel hier (anders dan griesmeel) – griesmeel is fijn, poederachtig en talkachtig durumtarwe, griesmeel is vaak grover. Ik meng het hier met volkoren meel of fijngemalen roggemeel.
Je kunt op oneindig veel manieren van de noedels genieten. Ze zijn prachtig in een eenvoudige bouillon met kruiden. We aten ze als lunch met daarop veel gebakken champignons, een scheutje cashewmelk, maanzaad, lente-uitjes, geroosterde walnoten en een flinke scheut citroen.
creditSource link